Bób wrzucić na osolony wrzątek i gotować kilka minut, aż nasiona będą ugotowane, ale wciąż jędrne. Następnie przelać zimną wodą, odcedzić i obrać.
Pomidorki opłukać i pokroić na ćwiartki.
Kaszę wymieszać z 3 łyżkami oliwy, sokiem z cytryny, ziołami oraz pomidorkami i bobem i odstawić na 10 minut, żeby kuskus wchłonął odrobinę soków i nabrać smaku. Ewentualnie dodać więcej oliwy, gdyby było za suche.
Dosolić i dopieprzyć do smaku, przełożyć na talerz i posypać granatem.
Uwagi
Kuskus można zastąpić inną kaszą, ryżem, quinoą, wg upodobania, a granat porzeczkami, jagodami, winogronami....
Recipe by Pyszny przepis na Zielonysrodek.pl at https://zielonysrodek.pl/salatka-z-kuskusem-bobem-granatem/