Białka ubijać na pianę, dodawać stopniowo cukier puder i sól, aż do uzyskania gęstej, błyszczącej, ciągnącej masy
Pokroić orzechy i ewentualnie uprażyć na patelni. Czekoladę pokroić na małe kawałki.
Do białka z cukrem dodawać kakao, mieszając aż do uzyskania jednolitej masy. Dodać orzechy i pokrojoną czekoladę.
Masę rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie rozpłaszczając. Mi wyszło 9 ciastek.
Piec przez ok. 12-14 minut. Wyjąć z piekarnika, poczekać kilka minut do stwardnienia ciastek i przełożyć na kratkę do ostygnięcia. (Jakby ciastka nie chciały się łatwo odklejać, podważyć cienką łopatką).
Recipe by Pyszny przepis na Zielonysrodek.pl at https://zielonysrodek.pl/ciastka-czekoladowe-z-orzechami-i-biala-czekolada/