chrupiąca sałatka z kuskusem, brzoskwinią i fetą
 
 
na 4 porcje
Co potrzeba (szklanka= 250 ml, łyżeczka, łyżka płaska, chyba że jest napisane inaczej)
  • pół szklanki kuskusu
  • 1 średni ogórek
  • 1 pomidor
  • 1 brzoskwinia
  • 1 mała cebulka
  • kawałek fety (najlepiej autentycznej, kruchej)
  • garść prażonych pestek słonecznika
  • garść mięty i dwie kolendry
  • oliwa z oliwek i trochę soku z cytryny
Przygotowanie
  1. Kuskus posolić, dodać trochę oliwy i zalać ½ szklanki wrzątku. Przykryć i odstawić na kilka minut.
  2. Wszystkie warzywa i owoce umyć i pokroić w kostkę. Wymieszać z kuskusem w dużej misce.
  3. Zioła drobno posiekać. Dodać do reszty składników. Dodać trochę oliwy i soku z cytryny i zamieszać.
  4. Na koniec posypać fetą i prażonymi pestkami słonecznika.
Recipe by Pyszny przepis na Zielonysrodek.pl at https://zielonysrodek.pl/chrupiaca-salatka-z-kuskusem-przepis/