Jajka faszerowane pomidorami suszonymi
przepis, śniadania

Jajka faszerowane pomidorami suszonymi

0 komentarzy

Dzisiaj mam dla Was przepis na coś wyjątkowego – jajka faszerowane pomidorami suszonymi. To propozycja, która sprawdzi się zarówno na rodzinnym obiedzie, jak i podczas eleganckiego przyjęcia. Jeśli jesteście fanami klasycznych farszowanych jajek, ten przepis z pewnością przypadnie Wam do gustu. Ciekawi? Zapraszam do wspólnego gotowania!

Jajka faszerowane pomidorami suszonymi – składniki

Potrzebujecie:

  • 6 jajek
  • 1/2 szklanki suszonych pomidorów w oliwie
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Alternatywy:

  • Zamiast majonezu, możecie użyć jogurtu naturalnego lub gęstego jogurtu greckiego dla lżejszej wersji.
  • Do farszu możecie dodać też odrobinę posiekanej bazylii lub natki pietruszki dla dodatkowego aromatu.

Jajka faszerowane pomidorami suszonymi – przepis krok po kroku

  1. Ugotuj jajka: W garnku zagotuj wodę, dodaj jajka i gotuj przez 10 minut. Następnie ostudź je pod zimną wodą i obierz.
  2. Przygotuj farsz: Pomidory suszone kroimy na drobne kawałki. Ugotowane jajka przekrawamy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka. Żółtka mieszamy z pokrojonymi pomidorami, majonezem, solą i pieprzem.
  3. Napełnij jajka: Gotowym farszem napełniamy białka jajek.
[wpspw_recent_post grid="3" show_author="false" read_more_text="Czytaj dalej" limit="3"]
Uwielbiam oglądać zdjęcia moich przepisów w Waszym wykonaniu, więc wysyłajcie mi je na [email protected], facebook'a. Część tych zdjęć można zobaczyć tutaj.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

[wpspw_recent_post grid=”3″ show_author=”false” read_more_text=”Czytaj dalej” limit=”3″]