Jajka faszerowane pomidorami suszonymi
przepis, śniadania

Jajka faszerowane pomidorami suszonymi

0 komentarzy

Dzisiaj mam dla Was przepis na coś wyjątkowego – jajka faszerowane pomidorami suszonymi. To propozycja, która sprawdzi się zarówno na rodzinnym obiedzie, jak i podczas eleganckiego przyjęcia. Jeśli jesteście fanami klasycznych farszowanych jajek, ten przepis z pewnością przypadnie Wam do gustu. Ciekawi? Zapraszam do wspólnego gotowania!

Jajka faszerowane pomidorami suszonymi – składniki

Potrzebujecie:

  • 6 jajek
  • 1/2 szklanki suszonych pomidorów w oliwie
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Alternatywy:

  • Zamiast majonezu, możecie użyć jogurtu naturalnego lub gęstego jogurtu greckiego dla lżejszej wersji.
  • Do farszu możecie dodać też odrobinę posiekanej bazylii lub natki pietruszki dla dodatkowego aromatu.

Jajka faszerowane pomidorami suszonymi – przepis krok po kroku

  1. Ugotuj jajka: W garnku zagotuj wodę, dodaj jajka i gotuj przez 10 minut. Następnie ostudź je pod zimną wodą i obierz.
  2. Przygotuj farsz: Pomidory suszone kroimy na drobne kawałki. Ugotowane jajka przekrawamy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka. Żółtka mieszamy z pokrojonymi pomidorami, majonezem, solą i pieprzem.
  3. Napełnij jajka: Gotowym farszem napełniamy białka jajek.
Jak kasza gryczana wspomaga zdrowie jelit?

Jak kasza gryczana wspomaga zdrowie jelit?

Porady
Kasza gryczana to jeden z najchętniej wykorzystywanych produktów spożywczych w polskich kuchniach. Może być doskonałą alternatywą dla ziemniaków oraz ryżu...
Czytaj dalej
Placki z brokuła z parmezanem

Placki z brokuła z parmezanem

na słono przepis wegańskie wegetariańskie
Gotowanie w czasach zarazy zaczyna być odrobinę upierdliwe. Ciągłe stanie w kuchni, kilka posiłków dziennie. Staram się przygotowywać dania na...
Czytaj dalej
Tarta owsiana z musem z karmelizowanych jabłek

Tarta owsiana z musem z karmelizowanych jabłek

bezglutenowe na słodko przepis śniadania wegetariańskie
Dobra wiadomość dla fanów ciastek owsianych! Idealnie nadają się one na spód tarty. I nie trzeba ich piec i kruszyć,...
Czytaj dalej
Uwielbiam oglądać zdjęcia moich przepisów w Waszym wykonaniu, więc wysyłajcie mi je na [email protected], facebook'a. Część tych zdjęć można zobaczyć tutaj.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*