Gotowanie w czasach zarazy zaczyna być odrobinę upierdliwe. Ciągłe stanie w kuchni, kilka posiłków dziennie. Staram się przygotowywać dania na […]
wegańskie
Chłodnik z awokado, ogórkiem i jogurtem
0 komentarzyCzy macie czasem ochotę na coś orzeźwiającego, lekkiego i zdrowego? Lato to czas, gdy z przyjemnością sięgamy po chłodne, świeże […]
Kapusta z grzybami leśnymi
0 komentarzyKapusta z grzybami leśnymi to jedno z tych dań, które nie tylko rozgrzewa w chłodne dni, ale także przenosi nas […]
Puree z pieczonej dyni
0 komentarzyCiepłe, aksamitne puree z pieczonej dyni to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Może służyć jako samodzielne danie, ale także stanowić doskonałą […]
crumble z rabarbarem i truskawkami z migdałowo-owsianą kruszonką
2 komentarzeMaj i w głowie ciągle barabara, znaczy rabarabara, znaczy rabarbar. Czy mogę zacząć od takiego suchara? Wybaczcie, ale jest wcześnie […]
batony energetyczne bananowo-orzechowe z płatkami owsianymi
0 komentarzyCo sprawdzi się na pierwszy głód z rana w biegu? A co na szybką przekąskę między posiłkami? Przed treningiem? Po […]
pieczone frytki z batatów, czyli zdrowa i pyszna przekąska lub dodatek do obiadu
5 komentarzyCzy wiecie, że bataty to jedne z najzdrowszych i najbardziej bogatych w wartości odżywcze warzyw? Są napakowane antyoksydantami, mnóstwem minerałów […]
zupa na rozgrzanie z soczewicą, batatem i szpinakiem
13 komentarzyCześć robaczki. Dziś na specjalne życzenie Doldi, proponuję pożywną zupę, która rozgrzeje Was w te ponure dni. Połączenie soczewicy, batata, […]
złota owsianka z kurkumą, imbirem i mandarynką
8 komentarzyWszystkiego najlepszego w nowym roku! Trochę mnie tu nie było, Święta, a przede wszystkim problemy z komputerem uniemożliwiły mi działanie, […]
zielony hummus ze szpinakiem, kolendrą i pietruszką.
6 komentarzyWczoraj wieczorem przeżyłam niemałą euforię: patrzę za okno, a tam pada śnieg! Pewnie się zastanawiacie, czy nie mam przypadkiem pięciu […]
curry z batata, pomidorów, szpinaku i ciecierzycy
6 komentarzyHello listopadzie! Mam wrażenie, że ciągle tylko piszę o pogodzie, ale jakby nie było, to co jemy, ma z nią […]
krem z batatów, buraków i jabłka, czyli oda do jesieni
9 komentarzyWiem, że teoretycznie jest jeszcze lato i choć nie jest za ciepło, chodzę z gołymi nogami i udaję, że nie […]
kaszotto z bakłażanem, pomidorami i cukinią, czyli szybki letni obiad
4 komentarzeSzybki obiad po pracy? Leniwy weekend i brak natchnienia? Jesteście świeżo po przeprowadzce i wasza kuchnia nie jest jeszcze gotowa […]
owoce pod kruszonką owsiano-kokosową, czyli moje ulubione crumble
0 komentarzyOstatnio jestem na etapie czyszczenia szafek oraz zamrażalnika, ponieważ jakiś czas temu okazało się, że opuszczamy Niceę???? Część mnie trochę się […]
tabbouleh z quinoą, truskawkami i awokado z dużą ilością mięty i pietruszki
4 komentarzeZrobiłam niedawno inwentaryzację w szafkach, bo już totalnie nie wiedziałam, co mam i w jakich ilościach i trochę się przeraziłam: […]