
Minestrone z pieczonymi warzywami, orkiszem i skórką cytrynową
W końcu poczułam na bazarku wiosnę. Wszędzie było pełno pięknych, młodych warzyw, uśmiechniętych ludzi i zapach kwiatów w powietrzu. Najbardziej zależało mi…
W końcu poczułam na bazarku wiosnę. Wszędzie było pełno pięknych, młodych warzyw, uśmiechniętych ludzi i zapach kwiatów w powietrzu. Najbardziej zależało mi…
Tortille kukurydziane są jednym z moich ulubionych chlebków. Dość często jem tacos, quesadillas, jednak trochę mnie zniechęca skład tych kupnych, nie…
Pisałam, że granola bars to taka lepsza wersja granoli, bo można je wziąć do ręki i wybiec z domu. Jednak przewaga…
Przychodzi taka chwila w ciągu dnia, kiedy mamy ochotę sobie pochrupać… chipsy, paluszki. Ja mam słabość szczególnie do tych pierwszych,…
Ostatnio jemy wszytko w kolorze pomarańczowym, zupy, ciasta, nawet babeczki! Często i gęsto swój kolor dania zawdzięczają dyni, której zdecydowanie…
Krem z pomidorów, niby taki banał, każdy pewnie posiada swój ulubiony przepis. Ale jednak, kilka małych sztuczek powoduje, że…
Czarny ryż, kto próbował ten wie, jest prawdopodobnie najsmaczniejszym zbożem, smak ma lekko orzechowy, a o wartościach odżywczych można by napisać…
Oficjalnie nastała jesień, a wraz z nią sezon na dynię. I dla mnie jest to wystarczający powód, żeby kochać tę porę…
Idea chili con carne zawsze do mnie przemawiała, jednak jeden mały szczegół powodował, że nie byłam jego wielką fanką: nie…
Fruit leather, tak to się nazywa po angielsku.. czyli skóra z owoców. Brzmi przerażająco? Nie ma powodów do obaw, to tylko…
Ciastka nie dość, że mocno czekoladowe, to z białą czekoladą, chrupiącymi orzechami i na dodatek bez mąki! Czy naprawdę muszę…
Polskie lato potrafi być takie piękne! Jestem tutaj od ponad tygodnia i choć zapowiadało się nieciekawie i trochę się…
Chyba lato daje mi się już we znaki.. bo ostatnio myślałam o dyni i trochę zatęskniłam za jesienią. Ale…
Grzane wino zazwyczaj kojarzy się z wersją czerwoną i choć uwielbiam się taką raczyć, ostatnio moje serce podbiła wersja…
Co to właściwie są kiszone cytryny? W Polsce mamy kiszone ogórki i kapustę, w Azji kimchi (czyli kiszone warzywa, przede wszystkim kapustę),…