
Ciasto marchewkowe z kokosem i migdałami
Pewnie nie trudno zauważyć, że do wszystkich wypieków dodaję orzechów. Jem ich naprawdę bardzo dużo, a najwięcej migdałów. W muffinach orzechowych, bananowych,…
Pewnie nie trudno zauważyć, że do wszystkich wypieków dodaję orzechów. Jem ich naprawdę bardzo dużo, a najwięcej migdałów. W muffinach orzechowych, bananowych,…
Dobry muffin nie jest zły. A jak jest do tego zdrowy i można jeść go bez żadnych wyrzutów, to jest…
Ciągle nie mogę uwierzyć, jak wspaniałym wynalazkiem jest weekendowe śniadanie. Co by się nie działo, zawsze można znaleźć 30 minut, żeby przygotować coś bardziej…
Tarte tatin to słynne, francuskie ciasto, do którego tradycyjnie używa się jabłek i piecze do góry nogami, po wcześniejszym skameralizowaniu owoców w…
Pisałam, że granola bars to taka lepsza wersja granoli, bo można je wziąć do ręki i wybiec z domu. Jednak przewaga…
Były już muffiny bananowe, teraz czas na orzechowe! Czasem myślę, że ten blog powinien się nazywać: Za dużo orzechów, abo…
Czy muffiny mogą być pyszne i słodkie (względnie), jak nie dodamy cukru i innych słodzików? Nawet miodu czy syropu…
Płatki owsiane są świetne: uniwersalne, tanie, zdrowe, pożywne i według mnie również pyszne! Dlatego dodaję je do praktycznie wszystkich wypieków.…
Rolada dyniowa kusiła mnie od wielu lat, a że ostatnio zaczęła się coraz częściej pojawiać w internecie z okazji zbliżającego się…
Sezon truskawkowy już w pełni i można się tymi cudnymi owocami objadać do woli. Jem je prawie codziennie dodając do…
W końcu nadszedł czas na chlebek bananowy z płatkami owsianymi! Bez mąki* i bez cukru, za to z dużą porcją orzechów,…
Jaki jest idealny sernik na zimno? Kremowy, rozpływający się w ustach, o delikatnej konsystencji (przynajmniej według mnie). Musi imitować ten…
Fruit leather, tak to się nazywa po angielsku.. czyli skóra z owoców. Brzmi przerażająco? Nie ma powodów do obaw, to tylko…
Małe jest piękne.. Szczególnie jak są to mini tarty. Owocowe. . Na delikatnym maślano-migdałowym kruchym cieście z czereśniami i kardamonem. Posypane…
Ciastka nie dość, że mocno czekoladowe, to z białą czekoladą, chrupiącymi orzechami i na dodatek bez mąki! Czy naprawdę muszę…