
zielone curry ze szparagami, groszkiem i ciecierzycą
Zielone curry to tradycyjne danie kuchni tajskiej, które za sprawą kolendry, imbiru i trawy cytrynowej jest bardzo aromatyczne i po prostu przepyszne. Sięgam po…
Zielone curry to tradycyjne danie kuchni tajskiej, które za sprawą kolendry, imbiru i trawy cytrynowej jest bardzo aromatyczne i po prostu przepyszne. Sięgam po…
Jak widać po załączonych obrazkach, znowu będziemy rozmawiać o szparagach. Ale sezon w Nicei już w pełni, więc korzystam, póki…
Kto nie lubi dań jednogarnkowych, są proste i zazwyczaj szybkie w przygotowaniu i co najważniejsze, potrzebny jest tylko jeden garnek! Szczególnie przydatne w przypadku,…
Skoro przez najbliższy czas ma być mowa o oczyszczaniu/gubieniu zbędnych kilogramów, nie może zabraknąć zupy! A jaką jem najchętniej, gdy…
Mleko roślinne to świetna alternatywa dla mleka krowiego, choć teoretycznie powinno się je nazywać sokiem. Moje ulubione to zdecydowanie kokosowe, a…
Ryż na mleku bardzo często zdarzało mi się kupować, miałam na jego punkcie małą obsesję w pewnym okresie. Niestety próby robienia go…
Nie od dziś wiadomo, że warzywne kotleciki/burgery/placki są świetne. Raz, zjadamy porządną porcję warzyw, dwa, można wykorzystać resztki z obiadu oraz trzy,…
Uwaga, bo to będzie przepis na najprostsze śniadanie na świecie! Trudno to nawet nazwać przepisem, może powinnam użyć słowa wskazówki. Do jego…
Risotto z bakłażanem i pomidorami robiłam już wielokrotnie, ale dopiero ostatnio się zorientowałam, że przyjęłam złą strategię. Pomidory piekłam razem z bakłażanami…