
batony proteinowe (ok. 10 g białka w jednym batoniku!)
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Wspaniałych chwil w najlepszym towarzystwie przy pysznym jedzeniu! I wytrwania w postanowieniach noworocznych, jeśli takie…
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Wspaniałych chwil w najlepszym towarzystwie przy pysznym jedzeniu! I wytrwania w postanowieniach noworocznych, jeśli takie…
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą…
Zaraz koniec listopada i jakoś nie mogę przestać myśleć o piernikach! I barszczu. W tym roku pierwszy raz spędzimy Święta…
Uwielbiam jeść sałatki o każdej porze dnia i nocy. Na śniadanie z jajkiem i pieczonymi warzywami. Na lunch z dynią…
Pamiętacie ciastka marchewkowe z płatkami owsianymi i kokosem? Albo ciasteczka owsiane z żurawiną? Sporo osób je robiło i dało znać,…
Curry z dynią, soczewicą i kapustą musi być jednym z najbardziej jesiennych dań na świecie. Rozgrzewające, aromatyczne i pomarańczowe w kolorze.…
Macie dosyć obierania surowych pomidorów, zachlapanych ścian i stania nad garnkiem, gdy robicie przecier pomidorowy? Zniechęciliście się już na tyle,…
Pojawiają się pierwsze dynie, więc czas rozpocząć #dyniowelove! Co mnie bardzo zdziwiło, na blogu są tylko 4 przepisy z jej wykorzystaniem,…
Czas na kukurydzę. Tak jak nie lubię tej z puszki, tak uwielbiam tę z kolby. Najczęściej jem ją po prostu…
Borówki czy maliny do granoli? Ciastek? Muffinów? Oczywiście zazwyczaj najlepszą są te świeże, jednak nie zawsze mamy je akurat pod…
Co kocham najbardziej na świecie? Czekoladę oczywiście! Jestem czekoladowym potworem. Przyznaje się. Ale nie oznacza to, że codziennie zjadam całą tabliczkę.…
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców z malinami…
To wracam po krótkiej przerwie! Trochę mnie nie było, ponieważ przyjechałam do Polski i jak to zwykle bywa, nie mam…
Pieczony kalafior z ciecierzycą oryginalnie powstał jako baza do sałatki, jednak nigdy tam nie trafił, ponieważ został pochłonięty jako przekąska z…
Pasta zielone curry to chyba kwintesencja Tajlandii, kolendra, trawa cytrynowa i liście limonki, chili, imbir i czosnek, czyli wszystko, co najlepsze, zamknięte…