Kotlety rybne z łososia
dania główne, placki i kotleciki, przepis

Kotlety rybne z łososia

0 komentarzy

Zawsze mówi się, że ryba to zdrowie, a gdy dodamy do tego wyjątkowy smak i delikatność, dostajemy prawdziwy rarytas. Dlatego chcę podzielić się z Wami przepisem na kotlety rybne z łososia. Łosoś to ryba o wyjątkowym smaku i dużej ilości cennych dla zdrowia składników, a kotlety z niego to danie, które z pewnością zasługuje na specjalne miejsce w Waszej kulinarnych repertuarze.

Kotlety rybne z łososia – składniki

  • 500 g filetu z łososia
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka oleju do smażenia
  • Świeże zioła do dekoracji (opcjonalnie)

Jeżeli nie macie łososia, można z powodzeniem zastosować inny gatunek ryby, na przykład dorsza czy pstrąga. Zamiast bułki tartej można użyć płatków owsianych lub migdałów mielonych dla wersji bezglutenowej.

Kotlety rybne z łososia – przepis krok po kroku

  1. Filet z łososia myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki.
  2. Cebulę obieramy i siekamy na drobno.
  3. Wszystkie składniki (łosoś, cebulę, jajko, bułkę tartą, sól i pieprz) umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
  4. Z powstałej masy formujemy kotlety.
  5. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety rybne z łososia z obu stron na złoty kolor.
  6. Gotowe kotlety odkładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
  7. Przed podaniem, kotlety rybne z łososia możemy dekorować świeżymi ziołami.
[wpspw_recent_post grid="3" show_author="false" read_more_text="Czytaj dalej" limit="3"]
Uwielbiam oglądać zdjęcia moich przepisów w Waszym wykonaniu, więc wysyłajcie mi je na [email protected], facebook'a. Część tych zdjęć można zobaczyć tutaj.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

[wpspw_recent_post grid=”3″ show_author=”false” read_more_text=”Czytaj dalej” limit=”3″]