Jajka faszerowane awokado i szczypiorkiem
na słono, przekąski, przepis

Jajka faszerowane awokado i szczypiorkiem

0 komentarzy

Czy kiedykolwiek myśleliście o tym, aby połączyć delikatność jajek z kremowym smakiem awokado? Jeśli tak, to mamy coś wspólnego! A jeśli nie, to z pewnością przekonacie się, że to genialne połączenie. Jajka faszerowane awokado i szczypiorkiem to nie tylko przepyszna przekąska, ale również zdrowe, kolorowe danie, które na pewno zrobi wrażenie na Waszych gościach. Gotowi na kulinarną przygodę? Zaczynamy!

Jajka faszerowane awokado i szczypiorkiem – składniki

  • 6 jajek
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka majonezu (opcjonalnie)

Majonez nie jest konieczny, ale jeśli lubicie, doda on kremowości naszemu farszowi. Jeśli szukacie lżejszej wersji tego dania, możecie zastąpić go jogurtem naturalnym.

Jajka faszerowane awokado i szczypiorkiem – przepis krok po kroku

  1. Jajka ugotujcie na twardo, następnie obierzcie je i przekrójcie na pół.
  2. Żółtka wyjmijcie ostrożnie i przełóżcie do miski.
  3. Awokado obierzcie, usuńcie pestkę i miąższ zgniećcie widelcem.
  4. Do miski z żółtkami dodajcie rozgniecione awokado, sok z cytryny, posiekany szczypiorek, sól i pieprz. Jeśli używacie, dodajcie też majonez. Wszystko dokładnie wymieszajcie.
  5. Uzyskaną masą napełnijcie białka jaj.
  6. Gotowe jajka faszerowane awokado i szczypiorkiem podawajcie na zielonej sałacie.
  7. Podawajcie na zimno jako przekąskę lub dodatek do głównego dania.
Herbata Turecka: Odkryj Sekrety Wschodniego Rytuału Parzeni

Herbata Turecka: Odkryj Sekrety Wschodniego Rytuału Parzeni

Porady
Herbata turecka, znana ze swojego intensywnego aromatu i głębokiego smaku, jest nie tylko napojem, ale także ważnym elementem kultury tureckiej....
Czytaj dalej
Gofry z ciecierzycy

Gofry z ciecierzycy

na słono Porady przepis wegańskie
Czy wiesz, dlaczego olej rzepakowy jest nieodłącznym elementem roślinnych diet? Pozwól, że przedstawię Ci kilka kluczowych powodów, dla których warto...
Czytaj dalej
Przepis na dobre pozycjonowanie, czyli jak promować portal o gotowaniu

Przepis na dobre pozycjonowanie, czyli jak promować portal o gotowaniu

Porady
Aby portal o gotowaniu przyciągnął rzesze smakoszy, niezbędna jest wysoka widoczność w sieci. Dobre pozycjonowanie to fundament, który pozwala dotrzeć...
Czytaj dalej
Uwielbiam oglądać zdjęcia moich przepisów w Waszym wykonaniu, więc wysyłajcie mi je na [email protected], facebook'a. Część tych zdjęć można zobaczyć tutaj.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*