
Makaron soba z wołowiną, marchewką, cukinią i pieczarkami w imbirowym bulionie
Soba to japoński makaron z mąki gryczanej. Jest bardo smaczny i ma specyficzną konsystencję, dlatego zazwyczaj, szczególnie domowy, je się…
Soba to japoński makaron z mąki gryczanej. Jest bardo smaczny i ma specyficzną konsystencję, dlatego zazwyczaj, szczególnie domowy, je się…
Kostki rosołowe to wiadomo sama chemia. Nie martwi mnie to za bardzo z punktu widzenia zdrowotnego, bo nie jem ich…
Wołowina po koreańsku to chyba najpopularniejsze danie tego kraju i do tego przepyszne, a jej prawdziwa nazwa to bulgogi. A…
Jakby to powiedział Joe z Friendsów: wołowina good, karmelizowana cebula z papryką good, salsa z kolendrą good. Więc what’s not to…
Dnia 30/11/2015 napisałam „Idea chili con carne zawsze do mnie przemawiała, jednak jeden mały szczegół powodował, że nie byłam jego…
Plan był taki, żeby raz na jakiś czas dodawać przepisy inspirowane Tajlandią, a mijały kolejne tygodnie i ciągle nic się nie pojawiało.…
Pisałam już jak bardzo lubię grudzień? Nie? Pieczenie ciastek, lepienie pierogów, dekorowanie choinki i wcinanie rozgrzewających dań sprawia mi wiele…
Zdjęcia pewnie nie oddają tego, jak pyszna jest ta zupa meksykańska, ale musicie mi wierzyć na słowo. Pierwszy raz jadłam podobną w…
Znacie cottage pie? Dla tych, co nie wiedzą, jest to duszone mięso mielone z dodatkiem groszku i (lub) marchewki zapieczone pod…