koktajl z burakiem, batatem i szpinakiem
bezglutenowe, na słodko, napoje, przepis, śniadania, wegańskie, wegetariańskie

koktajl z burakiem i batatem

0 komentarzy

Czasem, z przyczyn różnych, głównie lenistwa, robię sobie na śniadanie koktajl. A, że jest to śniadanie, pakuje dużo rożnych dobroci: orzechów, warzyw, płatków owsianych… Tym razem dodałam resztki z sałatki z burakiem, batatem, serem kozim i łososiem wędzonym. Nie, nie dodawałam łososia, ani sera koziego, choć akurat ser mógłby być ciekawy. Dodałam za to buraka, batata i szpinak.

Przejdź prosto do przepisu

koktajl z burakiem, batatem i szpinakiem

Ale żeby całość przypominała jednak koktajl na słodko (choć buraki i batat są już bardzo słodkie) dodałam sok z 2 mandarynek i trochę mleczka kokosowego. Mniam, naprawdę był to jeden z lepszych koktajli jakie zrobiłam, a burak dorobił się drugiego najlepszego przyjaciela, którego imię to kokos.

koktajl z burakiem, batatem i szpinakiem

koktajl z burakiem i batatem
 
1 duża porcja
Co potrzeba (szklanka= 250 ml, łyżeczka, łyżka płaska, chyba że jest napisane inaczej)
  • kawałek upieczonego buraka
  • kawałek upieczonego batata
  • garść szpinaku
  • ½ szklanki mleczka kokosowego
  • sok z 2 mandarynek lub 1 pomarańczy
Przygotowanie
  1. Wszystkie składniki zmiksować. Ew. dodać więcej płynu jakby było za gęste.

[wpspw_recent_post grid="3" show_author="false" read_more_text="Czytaj dalej" limit="3"]

Uwielbiam oglądać zdjęcia moich przepisów w Waszym wykonaniu, więc wysyłajcie mi je na [email protected], facebook'a. Część tych zdjęć można zobaczyć tutaj.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Oceń (po zrobieniu):  

[wpspw_recent_post grid=”3″ show_author=”false” read_more_text=”Czytaj dalej” limit=”3″]