
Tajska zupa kokosowa
Była kiedyś w Gdyni taka restauracja Thai Hut, gdzie pierwszy raz jadłam zupę kokosową. Robili też pysznego pad thai-a, w którym…
Była kiedyś w Gdyni taka restauracja Thai Hut, gdzie pierwszy raz jadłam zupę kokosową. Robili też pysznego pad thai-a, w którym…
Indyjskie curry zdecydowanie najbardziej smakują mi z owocami. W domu rodzinnym był to przede wszystkim banan i choć uważam, że jest to…
Ostatnio jemy wszytko w kolorze pomarańczowym, zupy, ciasta, nawet babeczki! Często i gęsto swój kolor dania zawdzięczają dyni, której zdecydowanie…
Chyba lato daje mi się już we znaki.. bo ostatnio myślałam o dyni i trochę zatęskniłam za jesienią. Ale…
Pierwsza prawda na dziś jest taka: jeśli coś można kupić, to na pewno można to zrobić samemu w domu. Druga: wszystkie…
Czasem, z przyczyn różnych, głównie lenistwa, robię sobie na śniadanie koktajl. A, że jest to śniadanie, pakuje dużo rożnych dobroci: orzechów,…
Wszystkiego najlepszego w nowym roku! Trochę mnie tu nie było, Święta, a przede wszystkim problemy z komputerem uniemożliwiły mi działanie,…
Czasem żałuję, że nie nazwalam bloga „owies my love” czy coś takiego, bo przepisów z udziałem płatków owsianych dodaję najwięcej…
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia Świętego Patryka! Nie wiem, czy składa się takie życzenia, wiem natomiast, że każda okazja do świętowania jest…
Skoro już jesteśmy w temacie ekspresowych zup (ostatni wpis to domowa zupka „chińska”), a takie dania zimą lubimy najbardziej, chciałabym…
Granola na śniadanie czy przekąskę to nic nowego, ale gdyby tak ją podać z ekspresowymi lodami bananowo-kokosowymi? Ja jestem jak…
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Wspaniałych chwil w najlepszym towarzystwie przy pysznym jedzeniu! I wytrwania w postanowieniach noworocznych, jeśli takie…
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą…
Zaraz koniec listopada i jakoś nie mogę przestać myśleć o piernikach! I barszczu. W tym roku pierwszy raz spędzimy Święta…
Zielone curry to tradycyjne danie kuchni tajskiej, które za sprawą kolendry, imbiru i trawy cytrynowej jest bardzo aromatyczne i po prostu przepyszne. Sięgam po…