
Ciastka czekoladowe z orzechami i biała czekoladą bez mąki
Ciastka nie dość, że mocno czekoladowe, to z białą czekoladą, chrupiącymi orzechami i na dodatek bez mąki! Czy naprawdę muszę…
Ciastka nie dość, że mocno czekoladowe, to z białą czekoladą, chrupiącymi orzechami i na dodatek bez mąki! Czy naprawdę muszę…
Czy muffiny czekoladowe mogą być zdrowe? Oczywiście, że tak! Do takich właśnie zaliczają się te na zdjęciu. Nie dość,…
Zazwyczaj jest tak że jedzenie pasujące kolorystycznie smakuje najlepiej. Burak ser kozi pomarańcz? Czekolada truskawki śmietana? Pomidor bazylia mozzarella? Może…
Kostki rosołowe to wiadomo sama chemia. Nie martwi mnie to za bardzo z punktu widzenia zdrowotnego, bo nie jem ich…
Placki ziemniaczane każdy zna i kocha (tak mi się przynajmniej wydaje), ale te dzisiejsze nie mają z tradycyjnymi zbyt…
Mam nadzieję, że wszyscy odpoczęli przez Święta! Ja byłam w Polsce prawie 3 tygodnie i jak to zwykle bywa, było bardzo intensywnie,…
Muffiny jajeczne zazwyczaj robiłam z praktycznie samych jajek. Dodawałam co prawda trochę sera i jogurtu, ale wiąż były one praktycznie jak…
Polskie lato potrafi być takie piękne! Jestem tutaj od ponad tygodnia i choć zapowiadało się nieciekawie i trochę się…
Chyba lato daje mi się już we znaki.. bo ostatnio myślałam o dyni i trochę zatęskniłam za jesienią. Ale…
Ostatnio kilka razy jeździliśmy do Włoch (jako że mamy zaledwie 40 km), więc aż głupio było nie przywieźć żadnego sera. 36 miesięczny…
Ostatnio zrobiłam tortille kukurydziane i od razu stały się wielkim hitem. Może i przygotowanie ich jest lekko problemowe, bo trzeba…
Koktajl krewetkowy (całe szczęście) nie nadaje się do picia, stanowi za to jedną z bardziej wdzięcznych przystawek. Podany w szklance bądź kieliszku,…
Przepadam za batatami. W każdej postaci. Na słodko i na słono. I za omletami też. Dlatego pomyślałam, że można połączyć te…
Wielokrotnie pisałam, że moim ulubionym posiłkiem jest śniadanie weekendowe, a tu się okazuje, że ostatnim wpisem na ten temat były placki z…
Łosoś to zdecydowanie moją ulubiona ryba. Kolor, smak, konsystencja i niezliczone sposoby przygotowywania, to tylko niektóre zalety tej ryby. Mam…