krem z batatów, buraków i jabłka, czyli oda do jesieni
Wiem, że teoretycznie jest jeszcze lato i choć nie jest za ciepło, chodzę z gołymi nogami i udaję, że nie…
Wiem, że teoretycznie jest jeszcze lato i choć nie jest za ciepło, chodzę z gołymi nogami i udaję, że nie…
Drogi czytelniku! Na wstępie chciałabym Tobie podziękować, za to, że ze mną jesteś! Chyba za rzadko to mówię, albo nawet…
Lato jest od tego, by jeść sałatki! Zgadzacie się? Z jednej strony sprzyja temperatura (przynajmniej z założenia), a z drugiej…
Zrobiłam niedawno inwentaryzację w szafkach, bo już totalnie nie wiedziałam, co mam i w jakich ilościach i trochę się przeraziłam:…
Na pewno macie takie dni, że nie chce się wam gotować, myśleć o tym co ugotować, a tym bardziej iść…
To już oficjalne: sezon na szparagi (tutaj w Nicei) dobiegł końca ???? Zbyt szybko! Nie byłam na to przygotowana, chciałam się…
Nie sądzicie, że sezon szparagowy jest zdecydowanie za krótki? Wczoraj widziałam w sklepie szparagi z Peru i sobie uzmysłowiłam, że…
Niby wiosna, niby maj, a pada śnieg. Jak żyć? Sezon truskawkowy prawie w pełni, a wiosna się gdzieś schowała. Chętnie…
Risotto ze szparagami to jedno z moich ulubionych wiosennych dań. Proste w przygotowaniu, pyszne i zawiera mój najukochańszy składnik. Wino.…
Plan był taki, żeby raz na jakiś czas dodawać przepisy inspirowane Tajlandią, a mijały kolejne tygodnie i ciągle nic się nie pojawiało.…
Słyszałam, że do Polski znienacka przybyło lato, niezły psikus na prima aprilis. Współczuję. Z tej okazji chciałam się podzielić szybkim,…
Czy są tu jacyś miłośnicy carbonary? A co się stanie, jeśli połączymy ją z innym fantastycznym włoskim wynalazkiem- risotto? Otrzymamy…
Jestem ogromną fanką pieczonych warzyw. Ty też? Zresztą, najchętniej piekłabym wszystko, choć i tak robię to już bardzo często: warzywa…
Sałatka z kopru włoskiego (fenkułu) z pomarańczą musi być jedną z najprostszych sałatek, jaką kiedykolwiek zrobiłam! Poza tytułowymi składnikami zawiera…
Skoro już jesteśmy w temacie ekspresowych zup (ostatni wpis to domowa zupka „chińska”), a takie dania zimą lubimy najbardziej, chciałabym…