
Sos do pizzy i mąka do pizzy – co przygotować na obiad?
Codzienne spożywanie tych samych potraw może stać się monotonne, a wiele osób, zbyt zapracowanych w ciągu tygodnia, nie ma czasu…

Codzienne spożywanie tych samych potraw może stać się monotonne, a wiele osób, zbyt zapracowanych w ciągu tygodnia, nie ma czasu…

Czy to już prawie lato? Tutaj jest coraz cieplej (znaczy coraz bardziej gorąco) i pojawiły się słodkie, przepyszne czereśnie. Zajadałam się…

Pewnie nie trudno zauważyć, że do wszystkich wypieków dodaję orzechów. Jem ich naprawdę bardzo dużo, a najwięcej migdałów. W muffinach orzechowych, bananowych,…

Dobry muffin nie jest zły. A jak jest do tego zdrowy i można jeść go bez żadnych wyrzutów, to jest…

Pisałam, że granola bars to taka lepsza wersja granoli, bo można je wziąć do ręki i wybiec z domu. Jednak przewaga…

Czy muffiny mogą być pyszne i słodkie (względnie), jak nie dodamy cukru i innych słodzików? Nawet miodu czy syropu…

Sezon truskawkowy już w pełni i można się tymi cudnymi owocami objadać do woli. Jem je prawie codziennie dodając do…

Jaki jest idealny sernik na zimno? Kremowy, rozpływający się w ustach, o delikatnej konsystencji (przynajmniej według mnie). Musi imitować ten…

Małe jest piękne.. Szczególnie jak są to mini tarty. Owocowe. . Na delikatnym maślano-migdałowym kruchym cieście z czereśniami i kardamonem. Posypane…

Wszystkiego najlepszego wszystkim Mikołajom ????! W powietrzu czuć już Święta, a Nicea wygląda jak choinka- wszędzie wiszą dekoracje świąteczne, a na…

Aż trudno uwierzyć, że takie małe kulki mogą zdziałać tak wiele! Nie dość że są pożywne, dostarczają wiele niezbędnych witamin,…

Zrobiłam ostatnio ciasto cytrynowe z ricottą, migdałami i kokosem. I chyba nigdy żadne ciasto tak szybko nie zeszło. Było przepyszne !…

Granola bars to taka lepsza wersja granoli, bo można je wziąć w rękę i wybiec z domu. Choć nie wiem,…

Sposób przygotowanie masła orzechowego został opatentowany przez amerykańskiego lekarza John Harvey Kellogg w XIX wieku, tego samego co wynalazł płatki kukurydziane.…

Pamiętam jak dziś, jak pierwszy raz jadłam ciasto upside-down, wersję typowo amerykańską z ananasem (jak tutaj). Wilgotne ciasto z…