
Krem z pieczonych pomidorów z karmelizowanym czosnkiem
Krem z pomidorów, niby taki banał, każdy pewnie posiada swój ulubiony przepis. Ale jednak, kilka małych sztuczek powoduje, że…
Krem z pomidorów, niby taki banał, każdy pewnie posiada swój ulubiony przepis. Ale jednak, kilka małych sztuczek powoduje, że…
Ostatnio chodziła mi po głowie zupa rybna, a że jest sezon na borowiki i bardzo lubię połączenie ryba-grzyb, owoce…
Czarny ryż, kto próbował ten wie, jest prawdopodobnie najsmaczniejszym zbożem, smak ma lekko orzechowy, a o wartościach odżywczych można by napisać…
Idea chili con carne zawsze do mnie przemawiała, jednak jeden mały szczegół powodował, że nie byłam jego wielką fanką: nie…
Wielokrotnie pisałam, że moim ulubionym posiłkiem jest śniadanie weekendowe, a tu się okazuje, że ostatnim wpisem na ten temat były placki z…
Łosoś to zdecydowanie moją ulubiona ryba. Kolor, smak, konsystencja i niezliczone sposoby przygotowywania, to tylko niektóre zalety tej ryby. Mam…
W końcu nadszedł wymarzony weekend, a wraz z nim mój ulubiony posiłek- weekendowe śniadanie! Leżałam rano w łóżku i się…
Jakby to powiedział Joe z Friendsów: wołowina good, karmelizowana cebula z papryką good, salsa z kolendrą good. Więc what’s not to…
Tabbouleh opanowało cały internet, ale nic dziwnego, bo ta świeża, arabska sałatka z kuskusem jest zarówno pyszna jak i pożywna.…
Jakie są najszybsze obiady? Pewnie makarony, bo można je zrobić w 12 minut. Jednym z takich, który robię bardzo podobnie…
Dnia 30/11/2015 napisałam „Idea chili con carne zawsze do mnie przemawiała, jednak jeden mały szczegół powodował, że nie byłam jego…
Robiąc klopsiki w sosie pomidorowym nigdy nie potrafię się zdecydować, którą wersję przygotować. Tą z delikatnym, słodkawym sosie w akompaniamencie…
Butter chicken, czyli jedno z pyszniejszych dań kuchni indyjskiej. Wielokrotnie próbowałam je w restauracji, ale jakoś nigdy się nie zakochałam,…
Cześć robaczki. Dziś na specjalne życzenie Doldi, proponuję pożywną zupę, która rozgrzeje Was w te ponure dni. Połączenie soczewicy, batata,…
Hello listopadzie! Mam wrażenie, że ciągle tylko piszę o pogodzie, ale jakby nie było, to co jemy, ma z nią…