
Grzanki z pieczoną figą, ricottą, redukcją balsamiczną oraz miodem
Z początku dzisiejszą propozycję chciałam nazwać bruschetta, ale nagle mnie olśniło, że przecież po polsku to się nazywa grzanka. I tak…
Z początku dzisiejszą propozycję chciałam nazwać bruschetta, ale nagle mnie olśniło, że przecież po polsku to się nazywa grzanka. I tak…
Czy słyszeliście o labneh? Nie? to już tłumaczę: jest to kremowy, lekki serek, popularny w kuchni bliskiegowschodu, który otrzymuje się…
Czy są tu jacyś miłośnicy carbonary? A co się stanie, jeśli połączymy ją z innym fantastycznym włoskim wynalazkiem- risotto? Otrzymamy…
Czas na kukurydzę. Tak jak nie lubię tej z puszki, tak uwielbiam tę z kolby. Najczęściej jem ją po prostu…
Czy wiecie, że bataty to nieślubne dzieci ziemniaka z dynią? I są super szczęściarzami, bo odziedziczyły po rodzicach wszytko co najlepsze!…