Lemoniada ogórkowa

Przychodzę do Was dzisiaj z orzeźwiającym przepisem, który idealnie sprawdzi się w ciepłe, letnie dni. Przygotowałam dla Was przepis na lemoniadę ogórkową – orzeźwienie, które z pewnością zachwyci Was swoim nietuzinkowym smakiem. To połączenie słodkiego, kwasu cytrynowego i soczystego ogórka jest naprawdę wyjątkowe. Zachęcam do spróbowania!

Lemoniada ogórkowa – składniki

  • 1 duży ogórek
  • Sok z 2 cytryn
  • 3 łyżki miodu (lub innego słodzika do smaku)
  • 1 litr wody mineralnej (najlepiej niegazowanej)

Jeżeli chcesz, możesz dodać kilka liści mięty dla dodatkowego aromatu. Miod możesz zastąpić syropem klonowym lub agawowym, jeśli preferujesz wegańską wersję.

Lemoniada ogórkowa – przepis krok po kroku

  1. Na początek, myjemy i obieramy ogórka. Następnie kroimy go na drobne kawałki.
  2. W dużej misce lub dzbanku mieszamy sok z cytryn z miodem. Jeżeli używasz mięty, dodaj ją teraz.
  3. Dodajemy pokrojonego ogórka do naszej mieszanki cytrynowej. Dokładnie mieszamy, żeby składniki się połączyły.
  4. Na koniec, do naszej lemoniady ogórkowej dodajemy wodę mineralną i ponownie dokładnie mieszamy.
  5. Przed podaniem, lemoniadę ogórkową wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki, aby nabrała świeżości.
  6. Gotową lemoniadę ogórkową podajemy z lodem.
[wpspw_recent_post grid="3" show_author="false" read_more_text="Czytaj dalej" limit="3"]
Uwielbiam oglądać zdjęcia moich przepisów w Waszym wykonaniu, więc wysyłajcie mi je na kontakt@publikacja.com, facebook'a. Część tych zdjęć można zobaczyć tutaj.

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *