Ciastka nie dość, że mocno czekoladowe, to z białą czekoladą, chrupiącymi orzechami i na dodatek bez mąki! Czy naprawdę muszę […]
na słodko
koktajl z burakiem i batatem
0 komentarzyCzasem, z przyczyn różnych, głównie lenistwa, robię sobie na śniadanie koktajl. A, że jest to śniadanie, pakuje dużo rożnych dobroci: orzechów, […]
omlet z batatem i ricottą
0 komentarzyPrzepadam za batatami. W każdej postaci. Na słodko i na słono. I za omletami też. Dlatego pomyślałam, że można połączyć te […]
granola bars z płatkami owsianymi, orzechami i suszonymi owocami
0 komentarzyGranola bars to taka lepsza wersja granoli, bo można je wziąć w rękę i wybiec z domu. Choć nie wiem, […]
ciasto cytrynowe z ricottą migdałami i kokosem
2 komentarzeZrobiłam ostatnio ciasto cytrynowe z ricottą, migdałami i kokosem. I chyba nigdy żadne ciasto tak szybko nie zeszło. Było przepyszne ! […]
masło orzechowe z migdałów, nerkowców i nasion słonecznika
8 komentarzySposób przygotowanie masła orzechowego został opatentowany przez amerykańskiego lekarza John Harvey Kellogg w XIX wieku, tego samego co wynalazł płatki kukurydziane. […]