krem marchewkowy z imbirem i mlekiem kokosowym
Chyba lato daje mi się już we znaki.. bo ostatnio myślałam o dyni i trochę zatęskniłam za jesienią. Ale…
Chyba lato daje mi się już we znaki.. bo ostatnio myślałam o dyni i trochę zatęskniłam za jesienią. Ale…
Wołowina po koreańsku to chyba najpopularniejsze danie tego kraju i do tego przepyszne, a jej prawdziwa nazwa to bulgogi. A…
Upały upałami, ale coś trzeba jeść. Nie powiem, ostatnimi czasy ciężko mi idzie w kuchni. Nie mam natchnienia, a…
Morele są pyszne w wersji na słodko jak i na słono, a jeszcze smaczniejsze robią się po upieczeniu. A…
Mam wrażenie, że dopiero co zaczęła się wiosna, a zaraz będzie lato i najdłuższy dzień w roku. Trochę żałuję, że nie będzie mnie…
I znowu szparagi…. Tym razem w sałatce o kolorystyce irlandzkiej. Ostatnio robiłam makaron ze szparagami i wykorzystałam do niego tylko…
Nie mogę się nasycić szparagami, chyba nigdy mi tak nie smakowały. Zawsze myślałam, że są trochę przereklamowane. Owszem jadłam je…
Ostatnio zrobiłam tortille kukurydziane i od razu stały się wielkim hitem. Może i przygotowanie ich jest lekko problemowe, bo trzeba…
Nic nie krzyczy bardziej wiosna niż szparagi! Pewnie wynika to w dużej mierze z faktu, że sezon na nie jest…
Soba to japoński makaron z mąki gryczanej. Jest bardo smaczny i ma specyficzną konsystencję, dlatego zazwyczaj, szczególnie domowy, je się…
Kiedyś nie lubiłam ryżu. Jadłam go tylko do dań azjatyckich i też często wybierałam makaron ryżowy czy sojowy. Ale tak…
Ceviche, seviche albo cebiche to różne pisownie nazwy tego samego dania, którym jest sałatka z owoców morza gotowana w soku…
Tortille kukurydziane są jednym z moich ulubionych chlebków. Dość często jem tacos, quesadillas, jednak trochę mnie zniechęca skład tych kupnych, nie…
Wiosna to naprawdę ciężki okres dla mnie. Czuję się trochę jak zwierze wypuszczone w końcu na wolność. Nie potrafię się…
Była kiedyś w Gdyni taka restauracja Thai Hut, gdzie pierwszy raz jadłam zupę kokosową. Robili też pysznego pad thai-a, w którym…