Przepadam za batatami. W każdej postaci. Na słodko i na słono. I za omletami też. Dlatego pomyślałam, że można połączyć te […]
wegetariańskie
jajka w pomidorach z parmezanem
2 komentarzeW końcu nadszedł wymarzony weekend, a wraz z nim mój ulubiony posiłek- weekendowe śniadanie! Leżałam rano w łóżku i się […]
granola bars z płatkami owsianymi, orzechami i suszonymi owocami
0 komentarzyGranola bars to taka lepsza wersja granoli, bo można je wziąć w rękę i wybiec z domu. Choć nie wiem, […]
krokieciki ziemniaczane z serem i brokułami
6 komentarzyCzasem najlepsze dania powstają w wyniku czyszczenia lodówki. Jak mam za dużo sera robię quiche, za dużo warzyw? -zupę. Może […]
zupa marchewkowa z kolendrą
1 komentarzNa wiosenne młode warzywa jeszcze trochę trzeba poczekać, wiec póki co trzeba się cieszyć z tego co został z jesieni. Obecnie jem […]
ciasto cytrynowe z ricottą migdałami i kokosem
2 komentarzeZrobiłam ostatnio ciasto cytrynowe z ricottą, migdałami i kokosem. I chyba nigdy żadne ciasto tak szybko nie zeszło. Było przepyszne ! […]
masło orzechowe z migdałów, nerkowców i nasion słonecznika
8 komentarzySposób przygotowanie masła orzechowego został opatentowany przez amerykańskiego lekarza John Harvey Kellogg w XIX wieku, tego samego co wynalazł płatki kukurydziane. […]