
omlet z batatem i ricottą
Przepadam za batatami. W każdej postaci. Na słodko i na słono. I za omletami też. Dlatego pomyślałam, że można połączyć te…
Przepadam za batatami. W każdej postaci. Na słodko i na słono. I za omletami też. Dlatego pomyślałam, że można połączyć te…
W końcu nadszedł wymarzony weekend, a wraz z nim mój ulubiony posiłek- weekendowe śniadanie! Leżałam rano w łóżku i się…
Granola bars to taka lepsza wersja granoli, bo można je wziąć w rękę i wybiec z domu. Choć nie wiem,…
Czasem najlepsze dania powstają w wyniku czyszczenia lodówki. Jak mam za dużo sera robię quiche, za dużo warzyw? -zupę. Może…
Na wiosenne młode warzywa jeszcze trochę trzeba poczekać, wiec póki co trzeba się cieszyć z tego co został z jesieni. Obecnie jem…
Zrobiłam ostatnio ciasto cytrynowe z ricottą, migdałami i kokosem. I chyba nigdy żadne ciasto tak szybko nie zeszło. Było przepyszne !…
Sposób przygotowanie masła orzechowego został opatentowany przez amerykańskiego lekarza John Harvey Kellogg w XIX wieku, tego samego co wynalazł płatki kukurydziane.…