
tabbouleh z quinoą, truskawkami i awokado z dużą ilością mięty i pietruszki
Zrobiłam niedawno inwentaryzację w szafkach, bo już totalnie nie wiedziałam, co mam i w jakich ilościach i trochę się przeraziłam:…
Zrobiłam niedawno inwentaryzację w szafkach, bo już totalnie nie wiedziałam, co mam i w jakich ilościach i trochę się przeraziłam:…
Na pewno macie takie dni, że nie chce się wam gotować, myśleć o tym co ugotować, a tym bardziej iść…
To już oficjalne: sezon na szparagi (tutaj w Nicei) dobiegł końca ???? Zbyt szybko! Nie byłam na to przygotowana, chciałam się…
Nie sądzicie, że sezon szparagowy jest zdecydowanie za krótki? Wczoraj widziałam w sklepie szparagi z Peru i sobie uzmysłowiłam, że…
Niby wiosna, niby maj, a pada śnieg. Jak żyć? Sezon truskawkowy prawie w pełni, a wiosna się gdzieś schowała. Chętnie…
Risotto ze szparagami to jedno z moich ulubionych wiosennych dań. Proste w przygotowaniu, pyszne i zawiera mój najukochańszy składnik. Wino.…
Plan był taki, żeby raz na jakiś czas dodawać przepisy inspirowane Tajlandią, a mijały kolejne tygodnie i ciągle nic się nie pojawiało.…
Słyszałam, że do Polski znienacka przybyło lato, niezły psikus na prima aprilis. Współczuję. Z tej okazji chciałam się podzielić szybkim,…
Czy są tu jacyś miłośnicy carbonary? A co się stanie, jeśli połączymy ją z innym fantastycznym włoskim wynalazkiem- risotto? Otrzymamy…
Jestem ogromną fanką pieczonych warzyw. Ty też? Zresztą, najchętniej piekłabym wszystko, choć i tak robię to już bardzo często: warzywa…
Sałatka z kopru włoskiego (fenkułu) z pomarańczą musi być jedną z najprostszych sałatek, jaką kiedykolwiek zrobiłam! Poza tytułowymi składnikami zawiera…
Skoro już jesteśmy w temacie ekspresowych zup (ostatni wpis to domowa zupka „chińska”), a takie dania zimą lubimy najbardziej, chciałabym…
Kto nie lubi zupek chińskich? Dobra, ja nie lubię, ale nawet mi smakują, kiedy je od kogoś podjadam, zresztą wszystko z…
Coraz bardziej lubię proste dania, a jeszcze bardziej takie, które starczają na więcej niż jeden dzień. Kiedyś nie do pomyślenia było,…
Pisałam już jak bardzo lubię grudzień? Nie? Pieczenie ciastek, lepienie pierogów, dekorowanie choinki i wcinanie rozgrzewających dań sprawia mi wiele…