chrupiąca sałatka z kuskusem, fetą i brzoskwinią
Wam też tak gorąco? Nie macie siły gotować, ale zjedlibyście coś orzeźwiającego, zimnego i przede wszystkim prostego? Ja mam tak…
Wam też tak gorąco? Nie macie siły gotować, ale zjedlibyście coś orzeźwiającego, zimnego i przede wszystkim prostego? Ja mam tak…
Ostatnio jestem na etapie czyszczenia szafek oraz zamrażalnika, ponieważ jakiś czas temu okazało się, że opuszczamy Niceę???? Część mnie trochę się…
Czasem żałuję, że nie nazwalam bloga „owies my love” czy coś takiego, bo przepisów z udziałem płatków owsianych dodaję najwięcej…
Wrzesień. Koniec lata zbliża się wielkimi krokami, ale istotniejszy i bardziej przyjemny jest fakt, że mamy wysyp owoców i warzyw.…
Sałatka z prosciutto to idealna opcja na lekkie, letnie danie, prawda? Dodać można do niej tyle różnych pyszności! Pomidorki i parmezan;…
Z początku dzisiejszą propozycję chciałam nazwać bruschetta, ale nagle mnie olśniło, że przecież po polsku to się nazywa grzanka. I tak…
Czarny ryż, kto próbował ten wie, jest prawdopodobnie najsmaczniejszym zbożem, smak ma lekko orzechowy, a o wartościach odżywczych można by napisać…
Ciągle nie mogę uwierzyć, jak wspaniałym wynalazkiem jest weekendowe śniadanie. Co by się nie działo, zawsze można znaleźć 30 minut, żeby przygotować coś bardziej…
Stary, poczciwy burak. Pyszny, zdrowy i łatwo dostępny, jednak bardzo niedoceniany. Zazwyczaj jedzony tarty lub w zupie, jednak mi…
Spring rolls to świetny wynalazek z Azji południowo wschodniej, jednak to wersja surowa (niesmażona) najbardziej do mnie przemawia. Sajgonki…