
Ciasto marchewkowe z kokosem i migdałami
Pewnie nie trudno zauważyć, że do wszystkich wypieków dodaję orzechów. Jem ich naprawdę bardzo dużo, a najwięcej migdałów. W muffinach orzechowych, bananowych,…
Pewnie nie trudno zauważyć, że do wszystkich wypieków dodaję orzechów. Jem ich naprawdę bardzo dużo, a najwięcej migdałów. W muffinach orzechowych, bananowych,…
Ostatnio kupiłam tyle warzyw, że tylko je jemy na różne sposoby, a mięsa nie było chyba ze 3 dni. Tu zupa,…
Dobry muffin nie jest zły. A jak jest do tego zdrowy i można jeść go bez żadnych wyrzutów, to jest…
Zazwyczaj jem quesadille na przekąskę, ewentualnie obiad, a najczęściej gdzieś w pubie. Smakuje najlepiej do piwa. A co by było…
Tortille kukurydziane są jednym z moich ulubionych chlebków. Dość często jem tacos, quesadillas, jednak trochę mnie zniechęca skład tych kupnych, nie…
Ceviche, seviche albo cebiche to różne pisownie nazwy tego samego dania, którym jest sałatka z owoców morza gotowana w soku…
Ostatnie parę wpisów to ciecierzyca na różne sposoby: pieczona, chrupiąca przekąska, następnie hummus (z dynią), czyli pasta z cieciorki z tahiną, a dziś alternatywny sposób…
Były już muffiny bananowe, teraz czas na orzechowe! Czasem myślę, że ten blog powinien się nazywać: Za dużo orzechów, abo…
Wiosna to naprawdę ciężki okres dla mnie. Czuję się trochę jak zwierze wypuszczone w końcu na wolność. Nie potrafię się…
Przychodzi taka chwila w ciągu dnia, kiedy mamy ochotę sobie pochrupać… chipsy, paluszki. Ja mam słabość szczególnie do tych pierwszych,…
Kto nie lubi czasem zjeść słodko pikantnych, klejących, pieczonych skrzydełek z kurczaka? Można je jeść rękami, popijając piwem i…
Czy muffiny mogą być pyszne i słodkie (względnie), jak nie dodamy cukru i innych słodzików? Nawet miodu czy syropu…
Oficjalnie nastała jesień, a wraz z nią sezon na dynię. I dla mnie jest to wystarczający powód, żeby kochać tę porę…
W końcu nadszedł czas na chlebek bananowy z płatkami owsianymi! Bez mąki* i bez cukru, za to z dużą porcją orzechów,…
Morele są pyszne w wersji na słodko jak i na słono, a jeszcze smaczniejsze robią się po upieczeniu. A…