
Ciasto marchewkowe z kokosem i migdałami
Pewnie nie trudno zauważyć, że do wszystkich wypieków dodaję orzechów. Jem ich naprawdę bardzo dużo, a najwięcej migdałów. W muffinach orzechowych, bananowych,…
Pewnie nie trudno zauważyć, że do wszystkich wypieków dodaję orzechów. Jem ich naprawdę bardzo dużo, a najwięcej migdałów. W muffinach orzechowych, bananowych,…
Ostatnio kupiłam tyle warzyw, że tylko je jemy na różne sposoby, a mięsa nie było chyba ze 3 dni. Tu zupa,…
Dobry muffin nie jest zły. A jak jest do tego zdrowy i można jeść go bez żadnych wyrzutów, to jest…
W końcu poczułam na bazarku wiosnę. Wszędzie było pełno pięknych, młodych warzyw, uśmiechniętych ludzi i zapach kwiatów w powietrzu. Najbardziej zależało mi…
Ciągle nie mogę uwierzyć, jak wspaniałym wynalazkiem jest weekendowe śniadanie. Co by się nie działo, zawsze można znaleźć 30 minut, żeby przygotować coś bardziej…
Zazwyczaj jem quesadille na przekąskę, ewentualnie obiad, a najczęściej gdzieś w pubie. Smakuje najlepiej do piwa. A co by było…
Tortille kukurydziane są jednym z moich ulubionych chlebków. Dość często jem tacos, quesadillas, jednak trochę mnie zniechęca skład tych kupnych, nie…
Tarte tatin to słynne, francuskie ciasto, do którego tradycyjnie używa się jabłek i piecze do góry nogami, po wcześniejszym skameralizowaniu owoców w…
Ostatnie parę wpisów to ciecierzyca na różne sposoby: pieczona, chrupiąca przekąska, następnie hummus (z dynią), czyli pasta z cieciorki z tahiną, a dziś alternatywny sposób…
Pisałam, że granola bars to taka lepsza wersja granoli, bo można je wziąć do ręki i wybiec z domu. Jednak przewaga…
Były już muffiny bananowe, teraz czas na orzechowe! Czasem myślę, że ten blog powinien się nazywać: Za dużo orzechów, abo…
Nic nie krzyczy bardziej wiosna niż szparagi! Pewnie wynika to w dużej mierze z faktu, że sezon na nie jest…
Przychodzi taka chwila w ciągu dnia, kiedy mamy ochotę sobie pochrupać… chipsy, paluszki. Ja mam słabość szczególnie do tych pierwszych,…
Czy muffiny mogą być pyszne i słodkie (względnie), jak nie dodamy cukru i innych słodzików? Nawet miodu czy syropu…
Ostatnio jemy wszytko w kolorze pomarańczowym, zupy, ciasta, nawet babeczki! Często i gęsto swój kolor dania zawdzięczają dyni, której zdecydowanie…